Forenkler og effektiviserer hverdagen for Betongindustri AS

For kort tid siden tok Mobile Worker turen ut til Betongindustri for et lite besøk. Her møtte vi brødrene Atle og Bjarte Nygard på Askøy-kontoret som skulle fortelle oss litt om sin digitale reise og opplevelse med våre systemer.

Tidlig i gang med digitale løsninger

Bedriften var tidlig ute med å digitalisere alle systemer slik at arbeidet fra kontoret kunne effektiviseres mest mulig. De startet i midten av 2000-tallet med å bruke terminalserver, og gradvis gikk de over til Uni Contracting, før de tok i bruk mobile løsninger for timeregistrering og til slutt prosjektstyringsverktøyet Mobile Worker. I Uni Contracting møtes digitale EHF fakturaer og timer slik at varer og timer kan faktureres videre uten punch.
– Vi fakturerer oftere og mer nøyaktig enn noen gang nå som data kommer inn forløpende, forteller Bjarte.

Bruk av skybaserte systemer har også vært svært nyttig for Bjarte som bodde flere år i Canada. Han forteller:
– Vi har egentlig hatt hele prosessen opp igjennom årene. Selv om man sitter i et annet land, kan man likevel føre regnskap, kontere digitale fakturaer, håndtere bank, og ta oppfølging med revisor så lenge man har nett.

Solid kontroll på ekstraarbeid

Mobile Worker har også vært en sentral del av Betongindustriens digitale reise. Alle ansatte bruker appen daglig og data som kommer inn til kontoret gir grunnlag for både lønn og faktura.
Atle forteller blant annet at de har fått mye bedre kontroll på ekstraarbeid siden de tok i bruk løsningen:

– De fleste jobbene har fastpris, men det kommer nesten alltid tillegg og ekstra timearbeid også. Nå klarer de ansatte å dele inn timer på flere hoved- og underprosjekter, som gjør det hundre ganger lettere for både oss og kunden og se oversikten på faktura og slippe mye diskusjon i ettertid.

Bjarte legger til at faktureringen av de ekstra timene mer enn bidrar til å finansiere Mobile Worker løsningen i seg selv: – Alt fanges opp og blir mye mer presist og korrekt nå, til vår og kundenes tilfredshet forteller han.

Om Betongindustri

Historien til Betongindustri startet i 1954 med bestefaren til brødrene Nygard, som transporterte sand ut av Modalen og startet aksjeselskapet med betongproduksjon i fokus. Siden den gang har det skjedd mye, og i dag sitter bedriften med både en tømreravdeling og mureravdeling som tilbyr en rekke tjenester innenfor bygg- og anlegg. Betongindustri har nå 20 faste ansatte og har hatt oppdrag på flere profilerte prosjekter, blant annet byggingen av den nye Laguneparken og for Felleskjøpet, med utbedring av siloer, fasadejobber og oppussing deres lokaler. Veidekke og Skanska er også tette samarbeidspartnere, for å nevne noen. Se video fra et av deres prosjekter og besøk gjerne hjemmesiden til Betongindustri. Vi anbefaler også å følge med fremover på vår Facebook for del 2 av intervjuet!

Lyst å komme i gang med en digital hverdag?

Har kanskje Betongindustri sine opplevelser med Mobile Worker vekket lysten for å teste digitale verktøy? Eller vil du kanskje bare ha litt mer informasjon om pris, moduler og integrasjoner på Mobile Worker? Kontakt oss helt uforpliktende ved å trykke på knappen under artikkelen!

Kom i gang med Mobile Worker