Hvordan velge riktig timeregistreringssystem? 5 viktige råd

Etter bokføringsloven tredde i kraft i 2006 har mange bedrifter i bygg- og anleggsbransjen valgt å gå for digitale løsninger for å føre timer. Hovedformålet med loven var at timeforbruket i prosjekter skal kunne dokumenteres. Men for de fleste av disse bedriftene er timene også den viktigste kilden til inntekt, samt grunnlaget for å måle fremgang i prosjekter og effektivitet hos de ansatte. I denne artikkelen gir vi i Mobile Worker deg 5 enkle råd som skal hjelpe deg i valget av riktig timeregistreringssystem.

1) Kjenn dine utfordringer og svakheter
Starter du med et digitalt system for første gang kan utfordringene rundt manuell timeføring være lettere å kjenne på. Kanskje opplever du manglende oversikt på kontoret, får upresise timer fra de ansatte, gir gratis arbeid for kundene? Snakk med de ansatte, snakk med økonomiansvarlig og prosjektledere, og skriv ned en punktliste med hvorfor manuell timeregistrering ikke fungerer for dere. Presenterer du en slik liste til hvilken som helst leverandør, kan vi garantere at du vil finne en løsning som matcher deres behov.

2) Vurder din bedrifts digitale modenhet
I dagens samfunn fremheves fordelene med digitalisering stadig vekk. Til tross for dette, er det viktig å huske på at det tar tid og ressurser å komme i gang med nye digitale verktøy og rutiner. Råd nummer to er derfor: Vurder din bedrifts digitale modenhet. Har du mange ansatte som ikke bruker smarttelefoner, eller har du selv liten vilje til å lære deg et nytt system, er det vanskelig bli fornøyd med et nytt digitalt verktøy, uavhengig av leverandør.

timeregistrering Mobile Worker timeføring
Timeregistrering i Mobile Worker er enkelt og oversiktlig med mange funksjoner!

3) Timeregistrering er ikke bare timeregistrering
Selv om timeregistrering kanskje er den største daglige utfordringen for mange, har ulike bedrifter også ulike behov. Ønsker du muligheten til å få tilsendt rapporter via e-post på slutten av dagen, begrense tidspunkt når timer kan føres av de ansatte, dele timene opp i prosesser, eller vil du at maskiner og utstyr skal faktureres sammen med de ansatte, er det lurt å sjekke mulighetene for dette på forhånd.

4) System som dekker flere behov
Når man investerer i et system, ønsker man at det skal benyttes over lengre tid. Tenk derfor på om du trenger ekstra funksjonalitet for elektroniske mannskapslister, skjema/sjekklister, vareforbruk, ressursplanlegging eller kanskje kjørebok? Vær tydelig på dette så tidlig som mulig i kjøpsprosessen. For den økonomiansvarlige i bedriften er en tett integrasjon til økonomisystemet unnværlig for å lette arbeid rundt fakturering, prosjektregnskap og lønn. Fokuser særlig på dette for å få maksimal effektivitet og lønnsomhet i din bedrift.

5) Finn riktig leverandør
Når en har kartlagt utfordringer, vurdert digital modenhet og vet hva man trenger, bør en bevege seg ut i prosessen med å kontakte ulike leverandører. Bruk gjerne referanser fra andre bedrifter, eller Google til å starte letingen. Sett av litt tid på dette steget, vurder leverandørens informasjon på nettsider, sosiale medier, app-anmeldelser, samt tid i bransjen. Har leverandøren egen blogg/videoer med kundene sine, er det et godt tips å kikke på disse slik at du får en idé om hvordan løsningen deres fungerer i praksis. Be gjerne om å få en demo eller teste løsningen selv før kjøpet for å vurdere brukervennligheten. Er du i tvil om noe, send dem et spørsmål, og når du har føler du har funnet riktig match, husk å lese nøye gjennom standardvilkår og avtalevarighet.

Vi i Mobile Worker håper disse fem enkle rådene bidrar til at dere velger korrekt timeregistreringssystem, og har dere lyst å kontakte oss for en demo eller hjelp med noen av stegene over, så er det bare til å fylle ut skjemaet under!

Kom i gang med Mobile Worker