3. Hvorfor ha digital timeregistrering i bygg- og anlegg?

I dagens digitaliseringsspalte skal vi gå inn på digital timeregistrering og noen av gevinstene rundt dette. Digital timeføring er faktisk ganske utbredt i Norge, godt hjulpet av Bokføringsloven i 2006, men det er fortsatt er en god del bedrifter som ikke har tatt steget enda. Det er jo galskap! De som fører timer på papir har også en tendens til å glemme å føre og dermed blir det oppsamling.

Det er ikke mulig å huske hva man gjorde dagen i forveien!

Enkelt å komme i gang

Å innføre digitale timer er mye lettere enn man tror. Noen av gevinstene er fortløpende innsamling av timer, avvik og fravær. Slik informasjon er til nytte i lønnsarbeidet og gir en del data som er bra å ha, men det gjør nødvendigvis ikke prosjektlederjobben enklere. Dette skyldes at mange systemer ikke har gode integrasjoner som “snakker” med faktura og regnskap. Det gjør at den delen som skaper inntekter går fra å være digital til å bli manuell, men utgiftssiden (lønn) blir prioritert. Før du går i gang med å finne ditt digitale timeregistreringssystem anbefaler vi at du undersøker hvilke integrasjoner systemet støtter, og ta gjerne en titt på vår sjekkliste med tips til søket ved å følge linken over.

Ekstraarbeid er en viktig kilde til inntekt

Mange bedrifter i bygg- og anleggsbransjen sliter også med å få betalt for ekstraarbeid. Med digital timeføring kan man enkelt registrere jobbene som faller utenfor fastpris, og unngå at timer/varer/ol. som tilhører ekstraarbeid faktureres på fastprisjobben. Andre fordeler er at en kan etablere en tydeligere struktur på timeartene som gir bedre oversikt over forbruket i hvert prosjekt. Alt dette skaper god kvalitet i dokumentasjon og bedrer inntjeningen i din bedrift!

Få mer info?

Har du lyst å vite mer om digital timeføring er det bare til å ta kontakt via knappen under bloggen, eller besøke våre produktsider for timeregistrering for mer informasjon om hva Mobile Worker kan tilby.

Neste uke på bloggen deler vi tips om digital prosjektoppfølging, følg med!

Kom i gang med Mobile Worker